Skip to content

Openbare slotconferentie

Op 13 april 2023 was de openbare slotconferentie van ACTION. Deze bijeenkomst vond plaats tussen 15:00 en 18:00 in de Rode Zaal van het UMCG en was ook via een livestream te volgen. In totaal is deze bijeenkomst bijgewoond door meer dan 600 belangstellenden, inclusief patiënten, zorgverleners, wetenschappers, beleidsmakers, en vertegenwoordigers van belangenorganisaties.

In het eerste deel van de bijeenkomst werden de resultaten uit het Lifelines-onderzoek besproken. In korte presentaties werd ingegaan op symptomen van Post-COVID-syndroom, zorggebruik en zorgkosten, en werkfunctioneren en ziekteverzuim bij Post-COVID-syndroom. Deze onderwerpen werden steeds ingeleid door een korte video waarin een patiënt zijn of haar verhaal vertelde. Ook werd voor de pauze de ontwikkelde Handreiking Zorgpad uitgereikt aan Annemieke de Groot, directeur van C-support.

In het tweede deel van de bijeenkomst stonden de ervaringen van patiënten nog meer centraal. Wieke Paulusma reflecteerde op de resultaten als ervaringsdeskundige en politica. Ook was er de feestelijke lancering van de nieuwe Post-COVID-syndroom module met patiënt ervaringen op de website www.pratenovergezondheid.nl. De conferentie eindigde met een paneldiscussie waarin aan de hand van drie stellingen werd gediscussieerd door patiënten en zorgverleners over de zorg voor Post-COVID-syndroom.